Workshops

Omschrijving en programma.

Omschrijving

Het berekenen van kalkzandsteenconstructies is door de vele formules en variabelen complex. Goede ondersteunende software is daarom onmisbaar. Statica 6.0 is het rekenprogramma om kalkzandsteenconstructies op een snelle manier te controleren. VNK organiseerde in het najaar van 2020 twee volledig digitale workshops (webinars) voor Statica 6.0 gebruikers (HBO-niveau) en andere geïnteresseerden via MS Teams. 

 

Data en tijden

Op dit moment zijn er geen nieuwe workshops ingepland.  

 

Cursusopzet

De cursus bestaat uit twee delen. Een theoretisch deel (3 uur webinar) en een praktijk deel. Tijdens het theoretisch deel wordt ingegaan op de laatste wijzigingen in het programma en de achterliggende rekenregels. Vervolgens wordt aan de hand van twee gebouw types (rijtjeshuis en appartement) de werking van het programma doorgenomen. Naast het theoretische kader krijgen de deelnemers twee praktijkopgaven over veel voorkomende berekeningen met de daarbij behorende basis informatie (o.a. de windbelasting). Deze opgaven betreffen de dragende wanden, niet dragende wanden en de stabiliteit. Na indiening van de antwoorden van de opgaven via info@vnk.nl worden deze, indien nodig, nabesproken met de cursist via een webmeeting of via email beantwoord. 

 

Het cursusmateriaal wordt tijdens de workshop via het beeld gedeeld. De presentaties worden nagezonden aan de deelnemers. Er wordt ook een opname gemaakt van de uitzending die wordt gedeeld met de deelnemers. 

 

PE-punten Constructeursregister

Na afloop van deelname en het goed volbrengen van de praktijkopgaven krijgen deelnemers van VNK een certificaat als bewijs van deelname. Door deelname aan deze workshop (incl. praktijkopgaven) kunt u in totaal 3 PE-punten ontvangen voor het Constructeursregister. Het bewijs van deelname wordt na de workshop digitaal (pdf) nagezonden.  


Programma

08.50 Inloop

 

09.00 Welkom 

 

Dagvoorzitter

 

09.05 Inleiding

 

Docent: dhr. Prof. ir. S.N.M. Wijte (Bureau Hageman)

In het eerste deel van de Statica 6.0 workshop wordt uitgelegd wat het programma omvat, welke rekenregels eraan ten grondslag liggen, wat de redenen zijn geweest van de laatste algehele revisie en welke functionaliteiten het programma kent.

 

10.15 Pauze

 

10.30 Eerste deel: uitleg van het programma Statica 6.0

 

Docenten: dhr. M. Meijers Msc (Xella) en/of dhr. ing. E. van Alstede (Calduran)

 

In deze twee delen wordt ingegaan op de werking van het programma. Wanneer pas je welke module toe? Een bespreking van de module per gebouwtype: 

- grondgebonden woningen,

- appartementen (met raamwerk of stabiliteitswanden), en

- bungalow/utilitair.

 

11.30 Pauze

 

11.45 Tweede deel: Uitleg van het programma Statica 6.0

 

12.30 Afsluiting

 

Dagvoorzitter

 

Cursisten krijgen twee veel voorkomende praktijkopgaven toegezonden met de daarbij behorende basis informatie (o.a. de windbelasting). Deze praktijkopgaven kunnen met de docenten worden besproken wanneer dat gewenst is. 


Agenda

VNK

21 juni 2023

Bestuur VNK en VNK Algemene Vergadering

Fort Vuren, Vuren


VNK

6 oktober 2023

Bestuur VNK

Locatie n.n.t.b.


VNK

30 november 2023

Bestuur VNK

Locatie n.n.t.b.