Statica 6.0

Statica 6.0  is vanaf 15 april 2019 beschikbaar.  

Het berekenen van constructies is door de vele formules en variabelen complex. Goede ondersteunende software is daarom onmisbaar. Statica 6.0 is het rekenprogramma om kalkzandsteenconstructies op een snelle manier te controleren. Statica 6.0 helpt om de faalkosten in de bouw te beperken en de veiligheid te vergroten. 

 

Wat is nieuw in Statica 6.0?

Het programma is nu nog gebruiksvriendelijker. Statica 6.0 bestaat uit 11 modules. De bestaande modules zijn uitgebreid en up-to-date gemaakt. Module 1 is uitgebreid met een raamwerk module waarbij eenvoudig dragende wind belaste gevels met aansluitende vloeren kunnen worden gecontroleerd. In module 2 kan op basis van gebouw afmetingen en locatie een niet-dragende penant met aansluitende raam- en deursparingen worden gecontroleerd. Dit is handig voor controlerende instanties zoals gemeenten. 

Met module 5 kan in Statica 6.0 de wandvloer interactie met vloeroverspanningen > 7.2 m worden gecontroleerd. Er is een module toegevoegd voor metselwerk penanten die zijn voorzien van verticale niet hechtende wapening (module 11). 

 

Het programma voldoet wederom aan de eisen uit het Bouwbesluit en is gebaseerd op Eurocode 6, NEN-EN 1996-1-1 met de Nationale bijlage van 2018, NPR 9096-1-1 en een aantal Stichting Stapelbouw Aanbevelingen. Gebruikers van Statica 6.0 kunnen nu ook berekeningen uitvoeren voor constructies in België. De nationale bijlage uit België is in het programma geïmplementeerd.

 

Systeemvereisten

Het statica programma kan uitsluitend op een Microsoft Windows platform (bijvoorbeeld Windows 7, Windows Vista, Windows 8, Windows 10, Windows 10 pro, etc.) draaien. Apple (IOS) gebruikers kunnen het programma via een Windows emulatie gebruiken. Aan de hard-ware worden geen vereisten gesteld.

 

Licenties

Bent u constructeur, aannemer, architect of ontwerper en wilt u professioneel met kalkzandsteen aan de slag, dan kunt u bij VNK licenties afnemen om het statica-programma te gebruiken. Een licentie is geldig voor het bedrijf zoals aangemeld en geregistreerd bij VNK. Bij een bedrijf met meerdere vestigingen is een licentie geldig per vestigingsplaats/locatie. Het aantal licenties/gebruikers per locatie is niet gelimiteerd. Via een toegestuurde download link kunt u na de aanschaf van een licentie de software downloaden.

 

Updates 

De meest actuele versie van het programma is VNK Statica 6.02.01. U kunt dit nummer controleren onder de knop 'Help' en dan 'Info' in het programma. U krijgt automatisch bericht via email als er een nieuwe update verschijnt van versie 6. Mocht u een update gemist hebben, dan kunt u ons een email sturen via info@vnk.nl. Updates van VNK Statica versie 6 zijn gratis. 

 

Prijzen

De basisprijs voor het rekenprogramma VNK Statica 6.0 is 349,00 Euro (excl. BTW) per licentie. 

Leden van BNA, NLingenieurs of VNconstructeurs kunnen aanspraak  maken op de VNK-kortingsregeling van circa 15% op de basisprijs ad. 349,00 Euro (excl. BTW) en betalen slechts 299,00 Euro (excl. BTW) per licentie. 

Voor studenten bestaat een gratis studentenversie. De studentenversie heeft enkele gebruiksbeperkingen.

Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht. 

 

Betaling en levering

Betaling is op factuur basis. Binnen enkele dagen na het plaatsen van de bestelling ontvangt u een email de download link voor de software VNK Statica 6.0 met de factuur (pdf). Klik hieronder op het bestelformulier om een of meer licenties te bestellen. 


Agenda

VNK

21 juni 2023

Bestuur VNK en VNK Algemene Vergadering

Fort Vuren, Vuren


VNK

6 oktober 2023

Bestuur VNK

Locatie n.n.t.b.


VNK

30 november 2023

Bestuur VNK

Locatie n.n.t.b.